Det händer när det händer

Det är viktigt att det händer. Minns att jag i ungdomstiden tyckte att det tog alldeles för lång tid innan de viktiga saker jag väntade på verkligen hände. Det tog så lång tid innan besluten kom i Tvååkers Fullmäktigeförsamling. Allt skulle utredas och prövas innan besluten kom och det vi tyckte var så viktigt  kunde beslutas och besluten kunde genomföras.

Det var bra med demokrati, det var viktigt att allt var väl berett innan besluten kom. Vi skulle inte slarva genom någonting, vi skulle veta vad vi gav oss in på. Vi skulle veta vad besluten kostade att genomföra, hur mycket det kostade att bygga till Övrevi idrottsplats lika väl som en ny skola i Sibbarp eller ett äldreboende vid Sannavägen. Men det gällde  att komma igång med att realisera projekten när allt var genomtänkt och utrett. Väntan fick inte bli alltför lång på det goda när varje projekt var väl berett och det var så angeläget att verkligen komma till start.

I dagens politiska värld väntar vi på att rikspolitikerna ska bli färdiga att börja regera. Komma fram till ett beslut om hur samarbetet ska fungera på regeringsnivån. Komma fram till en uttalad målsättning hur det ska se ut den närmaste tiden. Tala klarspråk  om hur de viktigaste frågorna ska  skötas och av vilka personligheter. Det är barnsligt att olika kontrahenter uttalar som villkor för samverkan mellan olika partier att   jag ska ha de viktigaste posten i en regering. Annars blir mitt parti inte med i samverkan.

Det är även helt förödande om ett parti går in och markerar sitt avståndstagande om inte det i regeringens målsättning slås fast att  människor med utländsk härstamning ska hållas kort och på olika sätt straffas för att de inte är tillräckligt svenska… 
Hur i all sin dar kan en upplyst politiker ha sådana utgångspunkter i sitt agerande?

Det måste slås fast, att varje människa har sitt okränkbara egenvärde oavsett härstamning!  Uttala det och kom till skott! Det är dags att det händer något i regeringsfrågan!

Om Karl-Olof Andersson "Apel"

Karl-Olof Andersson, Apelhultaren, har varit tidningsman, landstingsråd, sakkunning i socialdepartementet, revyförfattare och bonde. Försöker mig på betraktelser runt företeelser i vardagen, såväl privat som i det offentliga rummet.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det händer när det händer

  1. Jan Olof Andersson skriver:

    Bra rutet

    Gilla

Lämna en kommentar